Deelnemers aan de cursus hebben allemaal een verschillende achtergrond, een verschillend verhaal en verschillende ervaring met de cursus. Hun leeftijd: van 13 (Alpha Youth) tot 83. Maar we hebben geen bovengrens …

Wij hebben deelnemers gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Op de vraag: “Wat heeft de Alpha cursus voor jou betekend?” kregen we o.a. de volgende reacties (die we mochten publiceren).

Ervaring van de Alpha Cursus

De Alpha was voor mij een plek waar ik weer stil kon staan bij wat het Christelijk geloof nu eigenlijk is maar ook hoe ik het kan beleven, hoe het persoonlijk wordt. Het laagdrempelige karakter maakt dat je alles kan bespreken wat er bij je leeft. Dat neemt weer met zich mee dat het geloof heel actueel wordt, uit de bijbel en vanuit de hemel naar je toe komt en zich in je hart nestelt.

Ik ben sinds de cursus weer meer bezig met het geloof. Ik had dit niet van tevoren verwacht. Ook zijn dingen op een andere manier bekeken, doordat er zoveel verschillende mensen bij zijn waarmee je spreekt. Dit heeft ook mij anders doen kijken naar de bijbel en het geloof.

Vanuit een totale onbekendheid met het geloof ben ik me er beter van bewust wat het voor veel mensen betekent. Ook ben ik er meer over gaan lezen en zoeken. Ik heb niet het gevoel dat ik er zelf een ander gevoel of geloof in heb gekregen. De samenkomsten vond ik wel heel waardevol. Fijn om nieuwe mensen te leren kennen en daarmee over diepe gevoelens te kunnen praten.

Alpha geeft inzicht en verdieping. Het heeft mij een ander beeld gegeven van wie God is en hoe Hij met mij in een relatie wil zijn. Wat een gift!

Ik ging met gemengde gevoelens heen. Aan de ene kant wilde ik wel meer tijd met God bezig zijn, aan de andere kan was de woensdag mijn enige vrije avond. Omdat de cursus ons sterk werd aanbevolen zijn wij gegaan. Eerlijk gezegd; de eerste paar keer waren wennen. Je moet elkaar nog leren kennen en ik had er nog weinig “gevoel” bij. Gedurende de cursus begon ik het steeds meer te waarderen; het samen eten was erg ontspannend (eigenlijk zelfs wel even lekker, uit de hectiek die normaal rond het eten is), en de hele avond verliep “relaxed”. Het ene onderwerp sprak me meer aan dan het andere, maar alle avonden waren goed. Ik kan een ieder aanbevelen om de cursus te volgen; ook als je druk bent!

Een hele leerzame en ook gezellige ervaring en zeker de moeite waard voor iedereen die meer wil, of twijfelt aan het geloof.

Ik heb versteld gestaan van de gemoedelijk, open sfeer. Met het begin van een maaltijd werd een ontspannen sfeer gecreëerd waarin je je vertrouwd voelde om dingen van jezelf te delen. Er zat altijd wel iemand bij je in de buurt die met je ging kletsen. Het team stond open om te luisteren. Dat vond ik heel belangrijk, ik voelde meteen dat er oprechte interesse naar mij was. Doordat we na de inleiding in een kleinere groep uiteen gingen, groeide er een vertrouwde sfeer waarin je de dingen kon bespreken die je dichtbij je hart lagen. Door de gesprekken werd ik gemotiveerd om meer van mijn leven te gaan delen met God.

Ervaring met Alpha Youth

In 2017 sloten we opnieuw een ronde Alpha Youth af. De (jonge) deelnemers hebben hun ervaringen in korte, krachtige zinnen vastgelegd en daar een presentatie van gemaakt. Zij zijn met verschillende verwachtingen aan de cursus begonnen: hoogespannen, omdat de ervaringen van anderen zo mooi waren, of gewoon …