Ik ben nieuw

Op zoek naar een gemeente

Als je wilt weten en beleven hoe onze gemeente is, dan ben je van harte welkom. Bezoek onze diensten vrijblijvend: je bent niet de eerste die een poosje komt kijken om daarna pas te besluiten of onze gemeente de plek voor je is. Bij de ingangen van ons kerkgebouw staan altijd mensen met een badge. Als je wilt kan je hen aanspreken om je verder te helpen. Wij vinden het fijn je te leren kennen, ook wanneer je (nog) niet weet wat je keuze is. We helpen je ook graag verder met na te denken over van alles: over geloven, over hoe onze gemeente georganiseerd is en wat je plek in de gemeente zou kunnen zijn.

Ik wil me aansluiten

Wanneer je besloten hebt dat je lid bij ons wilt worden, dan kan je een bericht sturen naar de scriba (‘secretaris’) van De Rank Er wordt dan op korte termijn een afspraak met je gemaakt om verder te praten.

Ik wil meer weten over geloven

Als je (eerst) meer wilt weten of wat geloven in Jezus betekent, dan bevelen we de Alpha Cursus van harte bij je aan. Het is een gratis en vrijblijvende kennismaking met het Christelijke geloof in 13 avonden en 1 weekend. We organiseren regelmatig een Alpha Cursus. Ook een gesprek met onze predikant Sjaak Biewenga is mogelijk. Al je vragen mogen gesteld worden.

Wij willen elkaar met respect behandelen. We leven in de overtuiging dat Jezus Heer is. Onze leidraad is de liefde zoals Jezus die ons liet zien en heeft geleerd, zoals je in de Bijbel kunt lezen in Mattheus hoofdstuk 5, 6 en 7. Wij zijn hierin niet volmaakt. Daarom dringen we elkaar niet onze overtuiging op en willen vergeven waar dat nodig is.