Alpha Weekend

06/11/2020 - 07/11/2020 (Hele dag)


Drie lessen worden tijdens het zogenaamde “Alpha Weekend” gegeven. Het weekend valt ongeveer in het midden van de cursus en is beslist een aanrader!

De lessen waar het om gaat zijn die over de Heilige Geest en horen zo bij elkaar, dat het goed is er niet teveel tijd tussen te hebben. Maar het weekend is juist ook een bijzondere gelegenheid elkaar (nog) beter te leren kennen. Als het even kan zoeken we een plaats waar overnacht kan worden. We vertrekken dan om ca. 19:00 uur uit Emmeloord en hebben op vrijdagavond één les. Daarna wordt iets leuks met de hele groep gedaan, gevolgd door vrij in te vullen tijd.

Op zaterdag worden twee lessen gegeven. Na een ontbijt volgt de eerste, waarop ook een gesprek binnen je eigen kleine groep volgt. Rond de lunch is er ruim gelegenheid voor een wandeling, zingen of andere dingen. In de middag volgt de laatste les en is er een moment voor bezinning. Na de avondmaaltijd wordt het weekend afgesloten. Je bent redelijk vroeg op zaterdagavond weer thuis.

Het weekend wordt door alle deelnemers als een bijzonder moment ervaren. Het is beslist de moeite waard hier aan mee te doen: je zult er geen spijt van hebben. Wie niet op de locatie kan overnachten, kan natuurlijk ook thuis slapen. Soms – afhankelijk van de groep – wordt een locatie dichtbij gezocht, waar samen overnachten niet aan de orde is. Tijdens de cursus blijkt het weekend vaak een moment waarop een soort ‘omslag’ plaatsvindt: je leert elkaar beter kennen en dat merk je in de groepsgesprekken nadien. Hoewel het onderwerp vooraf niet iedereen even veel zegt, zijn het wel gewone, praktische lessen.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
06/11/2020 - 07/11/2020
Hele dag

Categorieën