Belijdenisdienst

Belijdenisdienst

04/06/2017 (16:00)


Op 4 juni doen ’s middags tien mensen openbaar belijdenis van hun geloof. Twee van hen kregen nog niet eerder het teken van de doop; zij zullen daarom ook gedoopt worden. Een feest van de Geest!

Er open en eerlijk voor uitkomen: “Ja, ik geloof in God”. Die kans krijgt iedereen van de kerk en het is een feest: voor degene die “Ja” zegt èn voor de mensen die er naar luisteren. Waarom doet het zo goed?

Ontdekken wie God is, is by far de meest ingrijpende gebeurtenis voor mensen díe deze ontdekking hebben gedaan. Zij zijn gaan lezen van Jezus – of luisteren naar iemand die van Hem vertelde. Ze zagen aan anderen hoe de liefde die Jezus liet blijken – in alles wat Hij deed – mensen aanzet om elkaar te helpen en gelukkig te worden. Wie naar Jezus kijkt, ziet God. Jezus is geen afstandelijk religieus type, maar persoonlijk. Als je om duidelijkheid van God, of van Jezus vraagt, krijg je dat zoals dat bij jou past.

We leggen dit vanuit de kerk niemand op. Liefde laat zich niet dwingen en … het is belangrijk dat je zelf ontdekt wat jouw persoonlijke relatie tot God is. De mensen die op 4 juni “Ja” antwoorden op de vraag of ze in God geloven, hebben stapje voor stapje ontdekt wat het voor hen betekende. Persoonlijk, want het kan voor jou anders zijn. Ze konden ook besluiten dat het niks voor ze was, even goede vrienden, maar ze ontdekten dat Jezus werkelijkheid is: in hun “Ja” zeggen ze dat Hij leeft, dat God bestaat en dat hun leven op een uiterst positieve manier met Hem is verbonden.

Openbaar belijdenis doen is een ongedwongen feest. Een feest dat veel toehoorders laat terugdenken aan het moment waarop zij dat voor de hele gemeente deden en wat ze daarbij voelden. En het is ook een trigger voor degene die wel gelooft, of denkt te geloven, maar daar nog nooit openlijk voor is uitgekomen. Misschien moet nu jouw zoektocht starten. Als God leren kennen het beste is dat een mens kan overkomen, dan is dat ook jou gegund! Ga op zoek … ga je eigen weg en laat ons je helpen om te ontdekken wat het voor jou betekent.

Belijdenisdienst


Voorganger: ds. A. Hofland

De belijdenisdienst is, omdat we heel veel mensen verwachten, in één van de grootste kerkgebouwen van Emmeloord: de Fontein, aan de Wilgenlaan 4. De dienst begint om 16:00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid rondom de Wilg. Voor wie met de auto komt, is het advies is om naar het parkeerterrein van voetbalvereniging Flevoboys / ROC De Friesche Poort te gaan en door te rijden naar achteren.

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
04/06/2017
16:00

Locatie
De Fontein
Wilgenlaan 4
8302 AM    Emmeloord

Categorieën