Startzondag NGK

19/09/2021 (09:30 - 16:00)


Eindelijk hopen we –na de stille coronatijd– weer een startzondag te houden die past binnen de toegestane regels. Wat is het fijn om als jongeren en ouderen elkaar weer te mogen ontmoeten en met elkaar in gesprek te kunnen gaan over wat ons bezig houdt. Het belooft weer gezellig te worden, dus kom allemaal!

Hoe ziet de startzondag eruit?
➢ De morgendienst begint om 9.30 uur (wel even inschrijven van tevoren).
Voor de kinderen vanaf groep 5 is er tijdens de dienst een ‘workshop preektekenen Wil je ook meedoen? Geef je dan op bij Ilse, tel. 0637226197.

➢ Na de dienst is er buiten koffiedrinken en voor de kinderen is er limonade. Ook als je de dienst via de livestream volgt, ben je van harte welkom om na de dienst aan te sluiten bij het koffiedrinken en het programma.

➢ De startzondag is de eerste dienst in het teken van het jaarthema voor dit seizoen: ‘Leven vanuit het gebed’ (zie hieronder). Deze startzondag gaan we in het bijzonder nadenken over ‘ons gebed voor De Rank’. Na het koffiedrinken zal Sjaak ook een workshop geven over dit thema.

➢ Voor de kinderen -onderbouw en bovenbouw- hebben we een programma van spelletjes buiten op het grasveld rond de kerk. Voor de allerkleinsten is er oppas in de oppaszaal.

➢ Alleen bij mooi weer…. hopen we samen af te sluiten met een picknick buiten bij de kerk. Neem hiervoor je eigen eten/kleedje mee. Iedereen zorgt dus voor zijn eigen eten (i.v.m. corona)! Wij zorgen voor het drinken en de soep. Voor de ouderen onder ons worden stoelen op het plein gezet.

➢ Om 14.30 uur is er een reguliere gezamenlijke dienst in De Rank, waarin ds. Bram Hofland voorgaat. Hiervoor hoef je je niet van tevoren aan te melden.
We hopen dat jullie allemaal kunnen komen en zien naar jullie uit!!

In deze dienst gaan voor ds. Sjaak Biewenga (9:30 uur) en ds. Bram Hofland (14:30 uur). Bijbellezing 1 Tessalonicenzen 5: 16-24 en Openbaring 1: 9-20

 

Dienst live te volgen via livestream

I.v.m. de Corona-situatie kunnen we helaas niet met z’n allen naar de kerk komen om elkaar te ontmoeten en de kerkdienst bij te wonen. Gelukkig hebben we tegenwoordig techniek en middelen tot onze beschikking waardoor we toch de kerkdienst kunnen ervaren, al is het op een andere manier.

U kunt de kerkdienst op een aantal manieren bekijken/beluisteren:

 

Collecte

Zondag 19 september is de eerste collecte voor de kerk en de tweede collecte voor Mercy Ships. U kunt uw collectegift overmaken op de rekeningnummers van de kerk of de diaconie (met vermelding van het doel).

  • 1e Collecte voor de kerk: Het rekeningnummer van de kerk is NL75 RABO 0396 6208 41.
  • 2e Collecte voor Mercy Ships: Het rekeningnummer van de diaconie is: NL48 RABO 0396 6191 93. Graag overmaken met de omschrijving ‘Mercy Ships’.

Jaarlijks sterven er 17 miljoen mensen wereldwijd, omdat ze geen toegang hebben tot de juiste zorg. Mercy Ships gelooft dat medische zorg voor ieder mens beschikbaar moet zijn. Met het grootste ziekenhuisschip ter wereld maken ze medische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Dit vanuit het streven om het model van Jezus te volgen, om hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen. Omdat ieder mensenleven het waard is.

 

Ondersteunende documenten

Om de dienst zo optimaal mogelijk te ervaren kunt u hieronder ondersteunende documenten voor deze dienst downloaden.

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/09/2021
09:30 - 16:00

Locatie
De Rank
Abelenlaan 31
8302 CT    Emmeloord

Categorieën