Paaschallenge 2021

Vanaf zaterdag 27 maart tot en met maandag 5 april is er weer een Paas Challenge! Voor wie?De Paas Challenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is het speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis. Het SpelDe Paas Challenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet (meer…)

Alpha reünie

In de afgelopen 5 jaar Alpha-deelnemer geweest? Meld je dan aan via alphacursusrank@gmail.com (meer…)

Cursus Nieuwe Testament door Bram Hofland

Vanaf 28 januari geeft ds. Bram Hofland de cursus Nieuwe Testament. Dit is een vervolg op de cursus Oude Testament. Via deze pagina vindt je alle informatie die je nodig hebt. Bij de cursus hoort een leesrooster zodat je meeleest met de thema’s van de avonden. Ook kan je gebruik maken van een boekje om je voor te bereiden: Beter nieuws uit het Nieuwe Testament, Jasper Klapwijk. Meld je aan via de cursuspagina op de website van De Hoeksteen (meer…)

Lockdown 15 december t/m 19 januari

Lieve gemeenteleden, Vandaag (15 december) heeft het moderamen een paar keer overleg gehad en ook contact gehad met de andere leden van de werkgroep Kerk&Corona over de lockdown zoals die van kracht is in Nederland. Met veel pijn in het hart hebben we besloten om de kerkdiensten tot 19 januari 2021 geen doorgang te laten vinden. Daarmee volgen we ook ons kerk & corona dashboard, waarin is afgesproken dat bij een lockdown-situatie de kerkelijke activiteiten online plaatsvinden. Voor de één (meer…)

Sjaak Biewenga nieuwe predikant NGK De Rank Emmeloord

De gemeente van de Rank heeft op dinsdag 29 september een beroep uitgebracht op drs. Sjaak (J.H.) Biewenga om predikant te worden van de Nederlands Gereformeerde Kerk de Rank. Hij heeft laten weten dit beroep van harte aan te nemen. Sjaak Biewenga (29 jaar) heeft niet lang na hoeven denken over dit beroep. Ruim twee jaar was hij predikant in opleiding bij de Rank. Dat was een mooie periode om zich verder te verdiepen in het ambt en kennis te (meer…)

Gezocht: technicus en presentator voor radio-uitzendingen

Voor de uitzendingen van De Rank op de lokale radio (1x per twee maanden op zondagmorgen van 9 tot 12) zijn we dringend op zoek naar een technicus. Daan van der Horst heeft de afgelopen jaren de techniek verzorgd, maar door drukke werkzaamheden gaat hij er nu mee stoppen. Daan, bedankt voor je inzet! Op dit moment hebben we dus geen technicus en kunnen we geen uitzending verzorgen! Verder zoeken we een tweede presentator. Rita Vinke is al vele jaren (meer…)