Kerkproeverij in Emmeloord

Het weekend van 9 en 10 september staat in het teken van de landelijke ‘Kerkproeverij’. De Hoeksteen doet hier aan mee op zondag 10 september. We zijn dan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds open.

Geloven in God betekent ook dat je met beide benen in de maatschappij staat. Je hebt buren, collega’s, vrienden, klasgenoten … noem maar op. Mensen die belangrijk voor je zijn, omdat je een deel van je leven met hen deelt. Als je elkaar al een poosje min of meer redelijk kent, weet je in de regel wel wat van elkaar. Zeker niet alles, maar toch een paar dingen die bepalend zijn voor de ander. Zoals de samenstelling van het gezin, waar iemand warm voor loopt, misschien een paar tegenvallers.

Voor wie gelooft en daarom actief een gemeente bezoekt, betekent dat erg veel. Juist dat blijft als snel wat onderbelicht, wanneer de ander niet gelooft. Maar waarom eigenlijk? We willen anderen onze opvatting niet opdringen. Toch is het juist wel interessant om iemand die je goed kent ook te laten zien wat geloven jóu doet en hoe dat in je persoonlijkheid terug te vinden is.

Het wordt tijd dat we er wat meer open over zijn. De landelijke kerkproeverij dagen (bij ons dit jaar één dag) zijn een uitstekende gelegenheid om in de keuken te (laten) kijken. Als gemeenteleden nodigen we uit: buren, collega’s, vrienden, familie … mensen in onze omgeving, waar we méér mee delen dat wat terloopse contacten. Voor wie wij wel wat willen doen – die ook wel iets voor ons doen.

Als gemeentelid

We vragen mensen die belangrijk zijn om mee te kijken in een stukje van ons leven dat erg bepalend voor ons is. We nodigen gewoon persoonlijk uit. Iemand mag ‘nee’ zeggen – dat is natuurlijk geen probleem. Het gaat er niet om dat we iemand gelovig maken. We laten wat zien en leggen wat uit. Als je iemand uitnodigt, is het handig dat je er zelf ook bent. Dat kan één van de diensten van 10 september zijn, maar ook ‘even’ tussen de diensten in. De kerk is de hele dag open.

Wil je meedoen om iets te laten zien, of iets doen: muziek maken, iets creatiefs, of wat dan ook: meld je dan bij Bram Hofland. Je krijgt wat materiaal en we gaan nog uitleggen wat we precies gaan doen op zondag.

Als genodigde

We spreken af dat het geheel vrijblijvend is. Degene die je heeft uitgenodigd wil je graag een inkijkje geven in dit deel van haar of zijn leven. Geloof bepaalt voor haar of hem veel bij het maken van keuzes. We begrijpen ook dat je misschien wet wat reserve naar dit soort dingen kijkt.

De kerkproeverij is een landelijk georganiseerd evenement: een soort Open Huis van de kerk. We houden op 10 september onze gewone diensten – maar je bent er (overigens als altijd) van harte welkom. En tussendoor is de kerk open, dus kom gewoon even langs, al is het maar eventjes.

Om 9:30 uur is de ochtenddienst (tot ongeveer 11:00 uur)
Om 19:00 uur is een Kom In dienst (die hebben we 1x per maand)
Tussendoor kan je komen kijken en staat er iets voor je klaar

Laat je niet tegenhouden door vooroordelen. Maak het gewoon eens mee en vorm dan een mening.