Inzegeningsdienst drs. Sjaak Biewenga

Zondag 11 februari waren er al vroeg mensen in de kerk bezig met de voorbereiding van de inzegeningsdienst. Vol verwachting keken we uit naar de dienst en de periode die voor ons ligt met onze nieuwe voorganger: drs. Sjaak Biewenga.

In het eerste deel van de dienst ging voor dr C. de Groot uit Nunspeet. PRIO Sjaak Biewenga had in het tweede deel van de dienst een preek. Voor de kinderen was er een puzzel waarvan de antwoorden tijdens beide preken werden gegeven. Als je alle antwoorden goed invulde, kreeg je als uitkomst de zin ‘begin met danken’. En dankbaar zijn we!

Door de bijdragen van onze band de New Vines, de fluitisten en onze organist Evert Jan de Graaf was er een mooie, afwisselende dienst. Tijdens de kinderkring kreeg Sjaak Biewenga van de kinderen uit de gemeente een samenleesbijbel. Voor Loes Biewenga was er een kaart van Emmeloord met een paar cadeaubonnen erbij geplakt om onze voorganger en zijn vrouw snel wegwijs te maken in Emmeloord. Ook Henk Jan Doff, onze preses, hield nog een korte toespraak waarin hij terugkeek op de beroepingsperiode waarin we stap voor stap dichter naar elkaar zijn toegegroeid.

Sjaak Biewenga is aangesteld als PRIO. Dit staat voor predikant in opleiding. Belangrijk bij de keuze voor Emmeloord was dat Sjaak Biewenga het gevoel had in Emmeloord te mogen leren predikant te worden.

Na de dienst was er gezellig samenzijn met koffie en door diverse gemeenteleden gemaakte koeken en taart. Daarna konden we onder het genot van een hapje en een drankje onze nieuwe voorganger en zijn vrouw welkom mochten heten in onze gemeente.

Hieronder kunt u de dienst nog eens rustig terugluisteren. Ook vindt u hieronder een aantal foto’s van de kerkdienst.